Rijles rijopleiding

De rijopleiding van rijschool Saendrive in de Zaanstreek is naar eigen keuze door jou samen te stellen. Bijvoorbeeld met betrekking tot de rijlessen die je volgt. Dat is mogelijk met een rijlespakket, losse rijlessen of 10-rittenkaart. Daarnaast is het belangrijk dat je de theorie haalt om praktijkexamen te mogen doen. Hiervoor hebben wij een speciaal theorieleersysteem beschikbaar. Rijschool Saendrive zorgt voor de beste omstandigheden om jou te laten slagen voor je rijexamen.

Heb je toch liever klassikaal theoriecursus? Wij werken samen met Theoriementor.nl!

Theoriementor biedt jou de beste voorbereiding aan op het auto theorie examen. Er wordt in kleine groepjes les gegeven aan maximaal 12 leerlingen. Tijdens de theoriecursus wordt er ook gebruik gemaakt van tablets met een up to date examensysteem. Dat is een effectief middel om oefeningen te doen. Op deze manier simuleren zij echte theorie-examens van het CBR. Dat is een perfecte voorbereiding op het auto theorie examen en biedt de grootste kans om in één keer te slagen.

Rijlessen van 60 minuten met eerst een vrijblijvende proefles

Woon je in Zaandam of in een andere plaats in de Zaanstreek en wil je rijles? Saendrive helpt je de weg op met een persoonlijke aanpak. De autorijlessen komen als maatwerk tot stand voor iedere leerling. Wij houden dus ook rekening met jouw persoonlijkheid en leerproces. Deze aanpak vormt de basis voor succes. Jij wilt je rijbewijs halen en natuurlijk plezier beleven aan het autorijden. Wij combineren deze elementen op de manier die jij voor ogen hebt. Bijvoorbeeld met losse rijlessen. Of met de keuze voor een 10-rittenkaart. Kies je liever voor zekerheid? Dan zijn de voordelige rijlespakketten voor jou een prima keuze. Betalen mag gewoon in termijnen. Elke rijles duurt 60 minuten en je plant zelf eenvoudig je autorijles in met de rijschoolsoftware.

Tijdens de rijles is er aandacht voor het leren besturen van de auto. Daarnaast leer je om deel te nemen aan het verkeer. Het leren en toepassen van verkeersregels, bediening van het voertuig en verkeersinzicht vormen een perfecte basis. Zo leer jij een goede bestuurder te zijn die anticipeert op de omgeving. De rijinstructeur leert je hoe je handelingen verricht en moet reageren, maar legt daar ook het waarom bij uit. Dat vergroot je kennis en verkeersinzicht om met alle zelfvertrouwen zelfstandig bestuurder te worden. Voor de rijlessen maken wij gebruik van een instructiekaart. Daarop noteert de rijinstructeur je vorderingen. Dat geeft jou weer inzicht hoever je in het proces zit om het praktijkexamen af te leggen. De digitale leskaart is online te gebruiken. Zie jij jezelf al rijden? Meld je meteen aan voor een vrijblijvende proefles. Via WhatsApp of via het contactformulier. Bellen mag ook naar +31655248233.

CBR theorie-examen

Saendrive biedt de gelegenheid een online 3D theoriecursus te volgen. Er vindt bij de 3D situaties uitleg plaats met geluid. Je hoort en ziet wat er gebeurt en wat belangrijk is om op te letten. Alle teksten van de filmpjes zijn opnieuw door te lezen. De cursus theorie bevat oefenexamens met vragen over verschillende onderwerpen. De antwoorden zijn na te kijken, zodat je ziet of je voldoende kennis hebt over de verkeersregels.

Toch liever klassikaal theoriecursus? Theoriementor biedt momenteel twee verschillende auto theoriecursussen in 1 dag aan.

Het theorie-examen leg je af bij het CBR. Neem je reserveringsnummer en geldig identiteitsbewijs mee. Het examen bestaat uit drie onderdelen. Gevaarherkenning,kennis en inzicht. Je krijgt de vragen op een computer te zien en geeft daarop antwoord. Het examen duurt 30 minuten. Je moet 13 of meer van de 25 goed hebben van het onderdeel Gevaarherkenning.  Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hiervan moet je 10 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden.

CBR praktijkexamen

Jij leert bij rijschool Saendrive alle kennis en praktijkervaring die nodig is om praktijkexamen te doen. Ben je er klaar voor? Het praktijkexamen duurt in totaal 55 minuten. Je maakt bij het CBR eerst kennis met de examinator die uitleg geeft. De examinator controleert ook een aantal gegevens. Bijvoorbeeld de uitnodiging voor het examen, je identiteitsbewijs en het formulier zelfreflectie. Verder controleert de rij-examinator of je het theorie-examen hebt gehaald. Vervolgens ga je naar buiten en krijg je een ogentest op het parkeerterrein. Je moet vanaf 25 meter afstand een kenteken lezen. De examinator stelt dan nog wat vragen over bijvoorbeeld de lampjes op het dashboard. Of over de controle van de motorvloeistof.

De examenrit zelf neemt 35 minuten in beslag. De examinator beoordeelt of je veilig en zelfstandig de auto bestuurt. Daarbij is er aandacht voor kijkgedrag, beheersing van de auto, verlenen van voorrang, inhalen, in- en uitvoegen, rijden op rotondes en bijzondere verrichtingen. Bij aankomst in het examencentrum van CBR hoor je direct of je bent geslaagd.

Wat ga ik leren?

Onderdeel 1: Voertuigbediening en -controle
Onderdeel 2: Eenvoudige verkeerssituaties
Onderdeel 3: Complexe verkeerssituaties
Onderdeel 4: Verantwoord gedrag

Waaruit bestaat een theorie-examen?

Onderdeel Gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, waarvan je er minimaal 13 goed moet hebben
Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hiervan moet je 10 of meer vragen goed beantwoorden.
Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden.
Indien je de drie onderdelen succesvol doorstaat, ben je in het bezit van je theorie certificaat. Je theorie certificaat is 1,5 jaar geldig!